Thursday, December 24, 2009

.:: K.Ana Neighbour


Peace be upon u

Thank Kak Ana from Ampang. A wedding gift for the neighbour. My first projek kat umah baru. Sori pada Nor ur n3 tak dapat nak letak kat blog sebab terlupa nak snap maklumlah sibuk nak pindah. Kalau u ada gambar send to me ok. Tq.

Friday, December 11, 2009

Percutian ke London

Kat Airport menuju ke van.
Ahli-ahli rombongan dari Kedah, Perlis & Putrajaya tu....
Foxberry Road, Brockley, London
Sesampainya di Stansted Airport London
Di LCCT Airport, Sepang

Peace be upon u

Hari ini ku ingin merehatkan minda dengan mengingati hari-hari yang telah berlalu dan menikmati kembali percutian ku ke kota London. Percutian ku selama 13hari meninggalkan keluarga pergi sendirian bersama teman-teman perempuanku heehee.... Perjalananku bermula pada isnin 12 Oktober 2009 pukul 4.00ptg dengan menaiki pesawat airasia. Yang seronoknya kami naik Air Mauritius Boieng apa lagi dapat makanan percuma weiiii.... siapa sangka kalau tidak samada booking siap makan atau bayar atas flight tapi kali ni percuma wau best. Perjalanan kami 14jam sangat membosankan apa lagi tido jerlah.... nonton tv (cerita tak menarik langsung) atau tido....
Berbekalkan puff sardin yang ku cuba dari blog menggunakan roti pratar brand kawan. Apa lagi makan lagi.... teman-teman pun join sekali macam berkelahlah pulak.
Sesampai ke Stansted Airport London pada tarikh yang sama pukul 11.00 malam waktu london. Setiba kat sana kali disambut oleh rakan yang tinggal di London iaitu Kak Zaherah. Walaupun tadi dah banyak tido tetapi bila nampak malam dengan otomatik gantuk balik heeheee..... kuat tido lah ni. Pada malam tersebut kami pun terus ke rumah Kak Zaherah di Foxberry Road, Brockley SE4 2SP London sebelum memulakan perjalan ke kota London keesokan harinya.

Kek Tunang



Ini antara koleksi kek bertunang yang pernah ku hasilkan sepanjang menjinakkan diri dalam bidang bakery. Terima kasih kepada semua yang banyak memberi sokongan kepadaku selama ini.

Thursday, December 10, 2009

*** Nazmin 1st B'day


Peace be Upon u..

Happy 1st year birthday semoga tabah mengharungi kehidupan ini. Thank Suhaila

:. Duan Wife Birthday


Peace be upon u

Cupcake for Duan wife on 9 Dec. Thank you

.: TQ




Peace be upon u

Terima kasih for Maybank HQ Staff for your support. Pandan layer kek and 25pcs Birthday Brownies on 8/12/2009.

Saturday, December 5, 2009

Pengantin



Peace be upon u

Thank Dr Kamariah for your support.

Amir Wedd Cake



Tempahan dari Kak Zaherah (kenalan diLondon) untuk anak saudaranya Amir yang akan melangsungkan perkahwinan pada 5.12.2009 di Johor Bahru. Terima Kasih atas sokongan.

Thursday, December 3, 2009

Birthday Brownies





Atas permintaan 25pcs birthday brownies

Brownies



Cheese Marble Brownies yang mendapat sambutan lar ni.

Brownies





Diantara jenis tempahan brownies iaitu 25pcs brownies, 6pcs brownies dan 1pcs brownies untuk pelbagai majlis

Monday, November 30, 2009

Koleksi Kek




Moist Chocolate Cake with deco and Orange Butter Cake with butter cream

Monday, November 23, 2009

Koleksi Birthday Cake 2






Beberapa lagi koleksi kek Birthday untuk tatapan.

Koleksi Birthday Cake






Terima kasih kepada kawan-kawan yang banyak menyokong dan memberi kepercayaan.

Koleksi Kek





Inilah hasil Wedding Cake yang telah ku hasilkan

Wednesday, September 9, 2009

4 Jenis Biskut Raya





Alhamdullilah tahun ini terlalu bermakna bagiku kerana tempahan kuih raya sungguh menggalakkan dan luar jangkaan ku sekali. Tahun lepas tiada tempahan kuih raya yang ku ambil sebabnya keadaan tidak mengizinkan dimana bulan tersebut ku menempuh peperiksaan dan hajatku untuk beraya di Tanah Suci Mekah terlalu memuncak. Untuk tempahan tahun ini 4 jenis kuih raya seperti tahun-tahun lepas jugak iaitu kuih makmur kacang, jem tart, havana sparkle dan chocolate idaman. Disini ku n3kan beberapa gambar dan package yang mampu ku buat. Tahun ni gaji cepat dah tu mereka pun nak kuih raya cepat so 11 September 2009 semua tempahan akan dihantar kepada yang membuat tempahan. Minggu akhir puasa ku mula sibuk semula dengan tempahan kek dan brownies. Terima Kasih kepada rakan-rakan yang memberi sokongan dan kepercayaan atas hasil tangan ku ini.